< Terug naar blog & nieuws

Citytrip Madrid

Vorig weekend bezocht ik het prachtige Madrid, zeker een aanrader voor een citytrip! Tijdens een bezoek aan deze historische stad moet u zeker een bezoek brengen aan:

Plaza Mayor

Het Plaza Mayor is het grootste plein van Madrid waar je heel veel restaurantjes en souvenir shops kunt vinden!

Gran Via

Dit is de grote winkelstraat van Madrid waar je zeer veel bekendere (internationale) winkelketens kunt vinden, maar hier vind je zeker ook nog de lokale Spaanse verkopers terug.

Plaza de España

In 1929 was dit het middelpunt van de wereldtentoonstelling in Spanje, het plein heeft de vorm van een enorme halve cirkel die volledig wordt omringd door prachtige gebouwen.

Parque de el Retiro

Dit immens grote stadspark is perfect om de rust op te zoeken als je lang geslenterd hebt door de drukke straten van Madrid, je kan zelfs op een waterfiets het water betreden van een groot meer midden in het park!

Palacio Real

Het grote paleis van de koning van Spanje, Palacio Real. Dit paleis is gebouwd in de 9e eeuw en is nog steeds in gebruik door de koninklijke familie als werkpaleis. Het bouwwerk is echt indrukwekkend om te zien en is gebouwd op een heuvel waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de hele omgeving.

Mercado de San Miquel

Dit is dé foodmarket hall van Madrid, hier komen allerlei specerijen vanuit het hele land samen onder één dak. Van de vele soorten vleeswaren tot de bekende tapas, alles wat je maar kunt bedenken is hier te vinden

Het uitgaansleven

Volgens kenners is Madrid de uitgaans hoofdstad van Europa, voor jong en oud bevalt hier wat te beleven met als hoogtepunt Club Kapital met in totaal 5 verdiepingen!

Een van de vele rooftop bars (zeker op een mooie dag)

Omdat Madrid zeer volgebouwd is en het er erg warm is zoeken veel madrilenen de wind en de verfrissing op van de rooftop bars in het centrum van de stad. Veel van de rooftopbars hebben ook een zwembad waar je heerlijk in kunt vertoeven mét een prachtig uitzicht op de stad.

Een van de honderden kerkjes

Madrid is van oorsprong zeer katholiek waardoor er door de hele stad enorm veel oude kerkjes te vinden zijn, ga eens naar binnen en bewonder deze prachtige bouwkunsten!

Champions league

Tijdens ons verblijf stond ook de finale van de Champions League op het programma tussen Real Madrid en Liverpool, alle Madrilenen keken met smacht naar deze wedstrijd uit en de ontlading die los kwam toen de club uit Madrid de cup met de grote oren won was onbeschrijfelijk!

Tijdens een verblijf in Madrid zou ik u ook zeker adviseren om een auto te huren en de omgeving te ontdekken! Op nog geen 45 minuten rijden ligt het prachtige Toledo, de oude hoofdstad van Spanje. Of zoek de verkoeling op tijdens de warme zomerdagen bij Costa de Madrid op nog geen 40 minuten rijden vanaf het centrum!

De citytrip naar Madrid is uiteindelijk een groot succes geworden waarbij we alle hoogtepunten van de stad en de omgeving hebben ontdekt. Daarnaast is het ook zeker aan te raden om naar de lokale bars/restaurantjes te gaan en in gesprek te gaan met de Madrilenen, ze zijn super gastvrij en zeker in voor een feestje!